Uddel Samen krijgt hulp van een buurtregisseur

UDDEL – Ama Mual is sinds vorig jaar buurtregisseur in Uddel. In dit bericht stelt hij zich graag voor:

Mag ik mij even voorstellen: Mijn naam is Ama Mual (60) en sinds eind vorig jaar ben ik als Buurtregisseur werkzaam in Uddel. Als Buurtregisseur ben ik inmiddels een kleine twee jaar werkzaam in Apeldoorn Zuid-West. Sinds eind vorig jaar behoren Uddel en Beekbergen ook tot mijn werkgebied.

Wat doet een Buurtregisseur zoal? Ik ben bezig met het verbinden van vraag en aanbod in mijn werkgebied waarbij ik niet voorbijga aan de krachten in het dorp / de wijk. U weet wat er leeft en speelt, maar soms blijft actie uit, terwijl dit voor de leefbaarheid wel wenselijk is. Misschien heeft u een initiatief dat u graag wilt realiseren maar weet u niet welke wegen u kunt bewandelen. Of door omstandigheden – welke dan ook – is het stellen van een hulpvraag moeilijker dan gedacht. Ongewenste situaties kunnen hierdoor blijven bestaan ten koste van uw welbevinden. Leefbaarheid en welzijn zijn, naast opbouwwerk, de begrippen die een beeld schetsen van mijn werk.

Dit zijn slechts wat voorbeelden waarop ik ondersteuning bied, waarbij u te allen tijde eigenaar blijft van uw vraag of initiatief. Om u ten volle te kunnen ondersteunen, adviseren of toe te leiden naar een passende partner binnen mijn netwerk kan ik een beroep doen op de gemeente en het netwerk ‘Samen055’, waar naast Stimenz veel andere hulp- en zorgorganisaties deel van uitmaken. Natuurlijk hoort hierbij ook mijn directe collega Iris Langeveld die vanuit haar rol als maatschappelijk werker in Uddel actief is.

Binnen Uddel ben ik inmiddels in gesprek met Uddels Belang, de werkgroep jeugd, de PWA-school en een aantal inwoners. De komende maanden kunt u mij dus in Uddel tegenkomen maar u kunt me ook met uw vragen, behoefte en initiatieven benaderen.

Ama Mual – buurtregisseur

a.mual@stimenz.nl

06 – 25 01 04 70

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

307