Gezond bewegen voor senioren

Voldoende bewegen houdt ons lichaam actief en draagt bij aan krachtigere spieren, sterkere botten, betere conditie, betere weerstand, snellere stofwisseling en een vrolijk humeur. Ook worden daardoor vaak allerlei klachten voorkomen.
 
Bewegen is bij uitstek geschikt om de botten van ons lichaam steviger te maken. Bij het ouder worden is dit van groot belang omdat door botontkalking mensen gevoeliger worden voor breuken. Vooral voor ouderen die klachten hebben door artrose, osteoporose of lage rugpijn is beweging heel goed.
Begeleiding

Onder begeleiding van een gediplomeerde cursusleidster is wekelijks gedurende een uur een groep mensen enthousiast en actief bezig met goede bewegingsoefeningen.

Er is allerlei materiaal aanwezig dat hierbij gebruikt kan worden. Veelal met eenvoudige oefeningen gewoon zittend op de stoel worden de spieren en gewrichten weer soepeler. Een ieder kan met zijn eigen mogelijkheden en in eigen tempo meedoen. Er is een gezellige en ontspannen sfeer. We beginnen altijd met een lekker kopje koffie, verzorgd door vrijwilligers.

U bent van harte welkom.

pexels-vitor-koshimoto-4227117

Contact

Mevrouw Ingrid Epskamp uit Nijkerk geeft leiding aan Gezond Bewegen voor Senioren. Zij is elke week aanwezig op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur.

Informatie: Eef van Roekel – de Ridder via (0577) 40 15 16

294