Dagbesteding WMO Maatwerk

Uddel Samen organiseert al jarenlang zelfstandig en naar grote tevredenheid dagbesteding. Het organiseren is mogelijk is door subsidie vanuit de WMO Algemene Voorzieningen. Deze vorm van dagbesteding is bedoeld voor mensen die begeleiding of ondersteuning nodig hebben gedurende enkele dagdelen per week.

 

Al enkele jaren is duidelijk dat een groeiende groep ouderen in Uddel behoefte heeft aan meer begeleiding om een zinvolle invulling aan de dag te kunnen geven. Het organiseren van dergelijke begeleiding valt onder WMO Maatwerk.

 

Uddel Samen startte 1 juli 2024 met het leveren van dagbesteding die valt onder WMO Maatwerk. Voor inwoners van Uddel betekent dit dat ze voor maximaal tien dagdelen per week terecht kunnen in de Wilhelminahof. Hiervoor is wel een indicatie nodig, af te geven door de WMO-consulent van de gemeente Apeldoorn. Er zijn geen wachtlijsten voor het leveren van WMO Maatwerk.

 

Dagbesteding via WMO Maatwerk is heel belangrijk: enerzijds voor de ouderen en anderzijds voor hun mantelzorgers en andere geliefden. De ouderen krijgen begeleiding die hen helpt om zo goed mogelijk zelfstandig en actief te blijven. Daarnaast worden de mantelzorgers ontlast in hun vaak zware taak en dat helpt om het samen langer vol te houden.

 

Informatie via Rita Hop via 06 - 49 49 80 60 of via rita@uddelsamen.nl

339